Gautefall

Våren 2011-2015: Strekningen Gautefall-Skien

Iblant liker jeg å legge opp til noen saftige utfordringer. Jeg innså etter mitt første forsøk på strekket Gautefall-Skien, at det ville bli utfordrende å fullføre. Terrenget er til tider svært vanskelig å forsere, spesielt nord for Kilevann, hvor man ikke har noen skogsveier å følge. Tre mislykkede forsøk måtte til....før jeg gikk turen våren 2015. Påskeaften,  4.april kl.1330 sto jeg på parkeringa ved skisenteret på Gautefall. Jeg ville gjøre et siste forsøk, og denne gangen på kun to døgn! Hvorfor skulle det gå denne gangen, og med en tidsbegrensning? Noe av løsningen har vært rett fremfor nesen uten at jeg har innsett det; lettere pakning. Sånn er det å være tidligere jeger hvor vi  går med tunge sekker:). I forkant av turen kjøpte jeg en mindre sekk, samt turstøvler som var lettere enn de jeg har til ulendt terreng. Pakka også med meg joggeskoene mine. Sistnevnte var helt prima på veien fra Gautefall ned til Bostrak. Måtte benytte meg av veien da det var mye snø på Gautefallheia, blant annet. For snø, var det absolutt nok av andre steder på ruta også!. Siste esset i ermet på turen, var den mentale treningen jeg har trent mye på. Det kalles mindfullness og anbefales! Bruker det til daglig.I og med at jeg hadde mindre pakningsvolum, måtte jeg også prioritere hva jeg skulle ta med. Tok eksempelvis kun med tarpaduken, da teltet veide for mye. Resultatet totalt ble 10 kilo lettere inkl. en tre liters vannpose. Underveis forserte jeg islagte vann med  kjepp som jeg holdt framfor meg i tilfelle jeg gikk gjennom. Så også mye artig; en hauk som fly avgårde med byttet sitt, en slange. Eller hva med rester av et gevir fra en elg:) Måtte ha skjedd ganske kort tid i forveien, for elgsporene var ferske Fant det når jeg forserte et trangt dalsøkk. Angrer litt på at jeg ikke tok det med. Bortsett fra litt ekstra slit grunnet mye snø, var det en tipp-topp tur.


Etter en iherd innspurt (,ble rene kappgangen på slutten) sto jeg 47 timer og 55 minutt etter at jeg startet på Gautefall, på målstreken. Jeg klarte det! Det var en utrolig god følelse av endelig å gjennomføre! Mestringsfølelse lik gull:)


Strekket var faktisk på hele 82 km, og det klarte jeg på to døgn...stolt av den, spesielt med tanke på meget ulendt terreng og mye snø.


Med dette stempler jeg prosjektet Gautefall-Skien som fullført!!_______________________________

To av forsøkene ser du ved å klikke på kartet under:

                      


Våren 2011

Bilder fra 1.forsøk våren 2011.

Klikk for å se flere bilder.

Bilder fra 3.forsøk våren 2013.

Klikk for å se flere bilder.

Våren 2013

Bilder fra 2.forsøk våren 2012.

Klikk for å se flere bilder.

Bilder fra 4. og vellykede forsøk våren 2015:)