2019: Skrim

Store Kongstjern (24-26.mai)


Nytt år og ny invitasjon ble sendt ut til venner og bekjente. Denne gang ville jeg organisere en tur til Skrim-marka og Store Kongstjern. Plassen var i hjertet av Skrim. Vannet var også kjent for store ørreter. Jeg valgte ut stedet mye på grunn av posisjonen da det kun er drøye to timers marsj fra parkeringsingsplass. Totalt ble vi totalt syv personer på turen.

Jeg og Anders dro litt i forkant av de andre på fredagen og kom fram til teltplass på ettermiddagen fredagen. Utover å nyte stillheten fikk vi også fordelen av  å plukke ut de beste teltplassene:) Kvelden ble brukt foran bålet med en fin turgjeng. Neste dag sto jeg grytidlig opp. Ønsket å starte dagen med en topptur til Styggemann. Iløpet av kvelden i forveien dukket det opp flere turfolk som telta ved vannet. Det er sånne steder jeg egentlig prøver å unngå når jeg er på tur, men måtte vel bare akseptere at det ble sånn denne gangen. Tror jeg så 8-9 turfolk telte ved vannet utover oss. Populær plass med andre ord.

Jeg kom meg avgårde og turen opp til utsiktspunktet på Skrim tok ikke mer enn drøye timen. Utrolig flott sted hvor man har super utsikt alle himmelretninger. Mens jeg var på tur hadde gjengen kommet seg ut av teltene og startet dagen med fisking. Overraskende nok, fikk vi kun en ørret på 300 g. Ikke så viktig igrunn. Drar mest på tur for å nyte natur og brenne bål. Resten av lørdagen bar preg av sol og regn, og heldigvis ble det opphold på kvelden.

Oppsummert var det nok en vellykket tur. Vi fikk alle nye bekjentskaper, og håper flere som var med i år blir med på neste års tur.