Om tursida


Velkommen til sida mi!


Litt om friluftskaren;


Min fritidsinteresse er  friluftsliv. Med tursida.no ønker jeg å vise hvor flott man kan ha det på turer i skog, mark og vidde. Interessen for hva naturen byr på, kom sigende på meg    i      15-årsalder`n da storebror "verva" meg til Heimevernets Ungdom (91-94). Ungdomsleder`n gav meg masse inspirasjon til turglede gjennom overnattinger under åpen himmel, bålfyring, orientering, opplevelse av dyreliv og ikke minst stillhet, bort fra folk og støy. Denne tida samt førstegangstjenesten som grensejeger og tida i Libanon som FN-soldat, lærte meg mye om bl.a. feltliv og lange dagsmarsjer. Stort sett hvert år siden 91 har jeg opplevd naturen med både korte og lange turer. De fleste av disse turene har vært i Skrimfjella, Luksefjell og Sauheradfjella....et flott skogs-og fjellområde som byr på mange flotte fiskevann.


Noe av det jeg syns er best med turene, er det å legge fra seg alt man har av tanker som svirrer rundt i hodet. Jeg får virkelig ladet opp batteriene. Det er godt å pleie seg sjøl iblant:) 


Det jeg også ønsker å fremheve, er at det går an å gi plass til friluftsinteressen, selv om tidsklemma i hverdagen er knapp når man har familie og jobb. Mitt ønske er at barna skal få samme gleden som det jeg har av å være på tur i marka. De har fått bli med på mindre turer i nærområdet, noe de setter stor pris på. Fra barna var små har de vært med på turer i Ally-kano som øker mulighetene til å dra på lengre turer med ungene. Ser fram til mange fine turer sammen med de små i årene framover.


Naturen kan brukes til mye. Min tanke med naturen, er å nyte stillheten, oppleve vakker natur, fiske og ikke minst  noen ganger legge opp til personlige utfordringer. Utfordringen går som oftest ut på å forberede en marsjrute som kan virke umulig med tanke på distanse og tiden det er lagt opp til for å fullføre. Noen ganger går det, og noen ganger går det skeis. Jeg har veldig sansen for   utfordring av viljestyrken og er stadig på utkikk etter nye ruter i lokalt terreng.


_________________________________________________________________________________


Da vil jeg fortelle litt om hvordan tursida er lagt opp;
"Gutta på tur"


Jeg har en god turkompis som heter Anders. Han er opprinnelig fra et grisgrendt strøk  oppi Gudbrandsdalen kalt Heidal. Heldigvis for meg,  på grunn av ei grenlandsjente, fikk han forvilla seg ned til Østlandet, noe jeg selvfølgelig setter stor pris på! Vi  har siden vi fant ut vi hadde felles turglede, hatt som tradisjon å gå turer sammen hvert år. Jeg har alltid likt å gå turer aleine. Men med Anders har dette endra seg. Vi tar flere turer iløpet av året, både korte og lange. Det begynte med helgeturer, men nå er årets store happening langturene opp til 9 dager.

"Christian på tur"


Dette er sida hvor einstøingen sjøl er på tur. Her legger jeg ut bilder og rapporter fra turene mine.

"Barnas turside"


Ungene  er ofte med på turene mine. Jeg har stor glede av å se at ungene trives godt på turene vi har sammen. I starten var det stort sett i meisen fra de var rundt 1 år gamle. Første kanoturen var  begge rundt to år. Nå kombinerer jeg turer i kano, jeeptur og noen ganger med sekk på ryggen. Bilder jeg legger ut av barna er stort sett med ryggen til, eller med sensur. De må selv ta et valg om det er greit å legge ut ansiktsbilder når de er store nok.

"Andre turer"


Her finner du turer jeg har med venner og bekjente. Det er hyggelig å få med folk på tur og dele turgleden med andre:)"Jeep-sida"


Go`bilen! Den har vært min siden våren 2016. Den betyr mye for meg, og jeg tar veldig godt vare på  Jeep`n.  Den er alltid med på tur når jeg er i Telemark.

"Live-sending fra turen"


Den siste fanen har en link til en nettside som gir en live-sending fra de større turene.